Vulkans historie

Dækspecialist med mere end 50 års historie.

Et ord er et ord

”Henrik og Pernille hos Vulkan Dæk har en troværdig måde at drive forretning på. Et ord er et ord, og en mundtlig aftale gælder – det er den filosofi, jeg også selv kører efter,” fortæller Lars Kristensen, medejer af Thortrans A/S, der har været kunde hos Vulkan Dæk i tyve år. 

Thortrans blev startet af Thorbjørn Kristensen i 1972 og ledes i dag af sønnerne Henrik og Lars. Bekendtskabet med Vulkan Dæk går langt tilbage, og Lars Kristensen mindes Henriks afdøde far, Egon Nielsen: ”Det var jo Egon, der i sin tid lærte Henrik op som vulkanisør. Far og søn havde de samme positive værdier, og så var der denne her stolthed ved faget. Der var tale om gammeldags sidemandsoplæring, for vulkanisering er jo et håndværk, der nærmest går i arv. Og sådan er det i endnu højere grad nu, hvor det ikke længere er muligt at uddanne sig til vulkanisør.”

Lars Kristensen slår fast, at de personlige relationer fortsat er uhyre væsentlige, når det gælder forholdet mellem kunde og leverandør: ”Det betyder meget, at man altid kan få fat på Henrik. Så spørger jeg fx ’Hvad skal vi gøre her?’, og så taler vi os lidt til rette. Det hele er meget jordnært og gennemsigtigt, ikke noget med skjulte dagsordener.”

”Det betyder meget, at man altid kan få fat på Henrik.”

Lars Kristensen
Medejer af Thortrans A/S

”Et ord er et ord, og en mundtlig aftale gælder.”

Lars Kristensen
Medejer af Thortrans A/S

Vigtigst er dog, at Vulkan Dæk har et produkt af meget høj kvalitet inden for regummierede dæk, lyder det fra Lars Kristensen: ”De har en sikker intern kvalitetskontrol. Vi har ingen problemer med dæk fra Vulkan Dæk, og det bunder helt sikkert i, at de er fulgt med tiden og har investeret så intensivt i maskiner, der højner standarden. Det kommer dem til gode i de her år, for mens mange har måttet forlade branchen, er der fortsat plads til Vulkan i markedet. ”

Lars Kristensen uddyber: ”Vi kan nok sagtens finde dæk, der ved første øjekast er billigere. Men det handler jo om totaløkonomi (TCO). Når alle fordele og ulemper er regnet ind, hvad er så den samlede udgift, og her står Vulkans dæk rigtig godt. Og så er hurtig levering jo også et must. Ringer jeg før middag, får jeg varen samme dag.”